SUA au anunţat luni un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022

SUA au anunţat luni un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, potrivit unui comunicat difuzat de Casa Albă, relatează AFP.

Statele Unite nu vor trimite niciun reprezentant diplomatic la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de iarnă de la Beijing din 2022 din cauza ”genocidului în curs şi a crimelor împotriva umanităţii în Xinjiang”, a precizat Casa Albă.

Fiind prezentă, ”reprezentanţa diplomatică americană ar trata aceste Jocuri ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, în pofida încălcărilor flagrante ale drepturilor omului şi a atrocităţilor Chinei în Xinjiang. Şi pur şi simplu nu putem face aceasta”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Citeste continuarea pe: https://www.agerpres.ro/politica-externa/2021/12/06/sua-au-anuntat-un-boicot-diplomatic-al-jo-de-iarna-de-la-beijing-casa-alba–826518

Previous post De zei lasata, pentru azi si pentru maine: Baile Herculane. Aici, totul ar putea fi pavat cu aur…
Next post Platforma de coordonare a IMM-urilor din sectorul turistic si al activitatilor conexe turismului in practicarea unui management anticipativ in situatii de criza si de risc de insolventa