INTALNIRE LA AMBASADA REPUBLICII MACEDONIEI DE NORD

In data de 27 ianuarie 2022 am avut placerea si onoarea de a fi primit de E.S. , domnul Gabriel Atanasov, ambasadorul  Republicii Macedonia de Nord in Romania si Republica Moldova .La intalnire am fost insotit de domnul  Stelian Toza, cel care si a intermediat aceasta intalnire ,caruia ii transmit multumiri .     A fost o intalnire deosebit de productiva, mai ales ca s-au identificat zone unde putem actiona in vederea dezvoltarii turismului regional si in special in special intre Romania si Macedonia de Nord. Totodata a fost a fost o continuare a legaturilor noastre cu oficialitati din turismul Republicii Macedonia de Nord . Inceputul a fost in data de 25.07.2018 ,cand la Skopje am semnat Protocolul de Colaborare intre Patronatul National al Agentiilor de Turism si Camera de Comert si Turism din Macedonia de Nord.Acest protocol a fost semnat in prezenta E.S. domnul Viorel Stanila ,ambasadorul de la acea data al Romaniei in Republica Macedonia de Nord.Aceasta deplasare, incheiata cu semnarea protocolului , a fost intermediata de domnul Cele Stojceski, caruia ii multumesc si pe aceasta cale.Revenind la intalnirea cu E.S., domnul  ambasador Gabriel Atanasov au fost stabilite cateva directii privind dezvoltarea turismului intre cele doua tari:

-unirea eforturilor pentru deschiderea unei curse aeriene intre Romania si Macedonia de Nord ( Skopje sau Ohrida )

– inlesnirea unor vizite reciproce intre agentii de turism din Romania si Macedonia de Nord.

-Realizarea unor circuite balcanice , cu plecarea din cele doua tari.

-Ajutarea, functie de legislatiile din Romania si Republica Macedonia de Nord ,a cetatenilor macedoneni in scolarizarea in meserii din zona turismului conform legislatia Uniunii Europene.

Acum nu ne ramane decat  sa trecem la fapte, mai ales ca avem spriinul E.S., domnul Gabriel Atanasov,ambasadorul  Republicii Macedonia de Nord in Romania si Republica Moldova.

Adrian Stanciulescu

Previous post O VACANTA CU UN GRUP DE PRIETENI, APROAPE DE BUCURESTI – vila Alisio din Sinaia
Next post ”Mamaia e distrusă”. Stațiunile turistice din România au ajuns ”cartiere de blocuri”