Ziua a sasea din Redescopera Romania – Dobrogea 2011Blogul de vacante | Blogul de vacante

Ziua a sasea din Redescopera Romania – Dobrogea 2011

Incet incet ne apropiem de finalul acestei calatorii de redescoperire a frumusetilor Dobrogei. Ieri am parasit cu regret Delta Dunarii si am revenit in Tulcea, pentru a explora putin orasul si imprejurimile.

In oras am vizitat Muzeul de Istorie si Arheologie, care ne-a impresionat prin colectiile sale de vestigii arheologice descoperite pe intrge cuprinsul Dobrogei, si mai ales prin comorile expuse in Sala Tezaurului.

IMG_1651IMG_1661

Am urcat apoi la Monumentul pentru Independenta, de unde am admirat panorama orasului Tulcea.

IMG_1670tulcea

A urmat vizita la Acvariul din Tulcea. Fusesem si anul trecut acolo, si ne placuse mult, dar anul acesta am beneficiat si de explicatiile ghidului de la muzeu, si am aflat si inteles mult mai multe din dioramele si plansele expuse acolo, despre geneza si evolutia Deltei, despre flora si fauna acestui loc unic. Este uimitor cum a inaintat Delta de-a lungul timpului, si cum s-a transformat in circa 12.000 ani dintr-un golf in ceea ce este astazi.

IMG_1678IMG_1679

Dupa amiaza am parasit orasul, cu directia Muntii Macinului, si am vizitat Manastirea Cocos si Bazilica Martirica din Niculitel.

manastirea cocosbazilica martirica

Am incheiat ziua admirand apusul de soare in Muntii Macinului, inaltand zmee si purtandu-ne ca niste copii.

IMG_1748IMG_1757

IMG_1752

Urmariti filmuletele realizate de Razvan aseara – apusul de soare si Bloggeri sarind – take two.

Astazi vizitam Braila si apoi ne indreptam spre  Bucuresti.

Puteti citi toate povestile aici (selectati tab-ul cu Dobrogea si Delta Dunarii). Pentru a fi la curent cu aventurile noastre urmariti-ne pe Twitter pe hashtag-ul #dinRomania.

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>