Vacanta in CipruBlogul de vacante | Blogul de vacante

Vacanta in Cipru

Cipru poate fi destinatia ideala atat pentru amatorii de litoral (despre plajele sale la Marea Mediterana am auzit ca sunt superbe), cat si pentru amatorii de obiective turistice si sporturi.
Intr-o saptamana puteti vizita principalele orase ale insulei cu obiectivele sale turistice.

Mergeti in Larnaca, unde puteti sa vizitati:
1. Muzeul Medieval, gazduit in incinta unui fort din secolul XVII, avand numar impresionant de obiecte, arme, armuri,camere de tortura.
2. Teatrul Municipal
3. Castelul din Larnaca-construit initial pentru a apara portul turcesc din Larnaca
4. Lacul Sarat – situat in apropiere de Moscheea Hala Sultan Tekesi; lacul seaca in timpul verii, dar intre noiembrie si martie este locul unde puteti vedea multi flamingo.
5.Moscheea Hala Sultan Tekesi – ridicata in 1816 deasupra mormantului lui Umm Haram; povestea spune ca ar fi inrudit chiar cu profetul Mohamed.
6. Biserica Agios Lazarus – un locas de cult foarte important pentru crestinii ortodocsi.church St Lazarus  byGaspa

Ce puteti vizita in jurul orasului aflati aici

Din Larnaca ajungeti usor in Nicosia, aflat la 46 km distanta. Orasul este ultimul din Europa divizat.
In Nicosia de Nord, aflat sub ocupatie turca puteti intra cu CI. La trecerea granitei trebuie completezi un formular in care treci numele si cetatenia care mai apoi se vizeaza de catre vamesi.

In Nicosia de Nord aveti cateva locatii de vizitat:
1. Lapidarium Museum
2. Buyuk Hamam – baile turcesti construite pe ruinele bisericii Lusignane Sf. George, in sec. XIV. In 1571, cand turcii au venit in Nicosia, cladirea a fost transformata in una dintre cele mai frecventate bai turcesti, in acel moment casele neavand bai.
Cyprus Glen Bowman
3. Buyuk Han -cel mai mare caravanserai din Cipru, construit in 1572, dupa ce turcii au cucerit insula de la venetieni.
4. Moscheea Selimiye situata in vechiul oras este dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura gotica din Cipru.
Si acestea sunt doar cateva obiective, mai multe puteti afla aici.

Un pic de miscare nu strica, asa ca ar fi bine sa va indreptati pentru 1-2 zile in muntii Trodos:
Troodos mountains Glen Bowman
1. Manastirea Kikkos – Strabatand Muntii Trodos se ajunge la manastire – cea mai importanta si bogata manastire din Cipru

2. Varful muntelui Olimp (inaltimea 1951 m). De asemenea, mai puteti ajunge la cascadele Caledonia si Millomeris.
Nu trebuie sa plecati din aceasta regiune fara a face un traseu
Troodos G Bowman
Putem face echitatie si trasee calare in Cipru? Se pare ca da, exista cateva cluburi de unde puteti cere informatii despre pret si program, vedeti aici lista

Trebuie sa vizitati si partea de nord a insulei, orasul Kyrenia, aflat la 24 km de Nicosia.

1. Portul din Kyrenia – spectaculos, in forma de potcoava cu o multime de ambarcatiuni care mai de care mai frumoase.
2. Castelul Kyrenia, aflat langa port, este ridicat in epoca romanilor, insa finalizat in forma actuala de catre venetieni. Castelul include o frumoasa capela bizantina si adaposteste in prezent un muzeu al naufragiilor.
3. Ruinele Castelului Sfantul Hillarion pe un varf de deal, de unde se poate admira o panorama foarte frumoasa asupra intregii regiuni.

Daca v-ati saturat de vizitat, va puteti opri 2-3 zile in Ayia Napa, pentru o odihna binemeritata la plaja; daca vreti sport: scufundari, windsurfing, navigatie chiar, plimbari cu vaporul va asteapta in aceasta statiune. Exista si un aqua park, cu tema Ancient Greece.
Beach Glen Bowman
Din Ayia Napa ajungeti in Pafos-orasul Afroditei, unde va asteapta:
1. Petra Tou Romiou – locul unde se presupune ca s-a intrupat Zeita Afrodita, din spuma marii.
2. Sanctuarul Afroditei
3.Castelul Kolossi

Nu ratati, daca mai aveti timp nici localitatile: Kakopetria, aflat la 55 km de Nicosia. Un rau desparte localitatea in doua parti-partea mai muntoasa si partea veche a orasului.
Famagusta si Polis

Cu Blue Air ajungeti usor la Larnaca, o simulare pe 1-8 mai afiseaza un pret de 496 ron, ajunge la 670 ron daca va luati si bagaj de cala; iar cazare, daca nu sunteti foarte pretentiosi, gasiti si cu 40 eur camera dubla, deci 20 eur de persoana pe noapte. Deci sa facem o mica simulare: 150 euro cazarea pe 7 nopti, 150 euro avionul, 150 euro mancarea (am pus doar 20 eur pe zi), plus inca 400 euro pentru transport-masina, combustibil, taxe, vizitat obiective, facut diverse activitati, ajungeti la 850 euro. Va puteti incadra si mai ieftin, daca alegeti sa nu inchiriati masina si mergeti cu autobuzul intre localitati, probabil ca, daca va puneti mintea la contributie, o saptamana in Cipru v-ar putea costa doar 600-700 euro maxim.

One thought on “Vacanta in Cipru

  1. Stefan

    Ha. Ce tare. Este munte Olimp și în Cipru. Tre sa merg să îl văd, poate o fi mai accesibil decât originalul, din Grecia. Voi reveni cu păreri. Mi-am notat reperele ce le-ai pus aici, chiar îmi vor fi de ajutor. Aștept de la tine o părere, un comment, despre noul meu blog,
    a href=”http://turism.blogcreativ.ro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>