Ultima zi din Redescopera Romania – Dobrogea 2011Blogul de vacante | Blogul de vacante

Ultima zi din Redescopera Romania – Dobrogea 2011

Ieri a fost ultima zi din aceasta editie, iar Duster-ele cu numerele #1, #4, #5 si #6 nu au mers direct catre casa, ci au ales sa faca un joy ride spre Insula Mare a Brailei.

IMG_1766
IMG_1769

Am petrecut o mare parte din zi in Muntii Macinului, admirand peisajul de fanete si traversand padurile Dobrogei. Dusterele si-au probat aptitudinile si manevrabilitatea pe pantele de 35 grade si pe povarnisurile inclinate, dar si pe drumurile forestiere. Am traversat Dunarea cu bacul pe la Turcoaia si am primit si cadouri generoase de la cei care manevrau bacul, pepeni galbeni si verzi.

IMG_1787

Nu stiam nimic de Insula Mare a Brailei, dar Doru Panaitescu ne-a explicat cate ceva – are circa 60 km lungime şi 20 km latime, suprafata totala de 710 km si in trecut era compusa dintr-o serie de balti, dupa care a fost transformata in zona agricola in timpul regimului comunist.

Noi ne-am plimbat pe digul Insulei, iar Augustin impreuna cu Toma au inaltat din noul zmeul. Zilele urmatoare vom putea vedea si filmul editat de Razvan, cu peisajele Insulei vazute din zmeu.

IMG_1791IMG_1795

Seara tarziu am trecut din nou cu bacul, la Braila, ne-am luat ramas bun de la ceilalti colegi si ne-am indreptat spre A2 si apoi spre Bucuresti.

redescopera romania

Multumiri colegilor pentru aceasta saptamana de explorare si redescoperire a frumusetilor Dobrogei, multumiri organizatorilor si sponsorilor pentru sapte zile in care ne-am simtit ca in tabara si in care am vazut locuri pe care acum vi le recomandam si voua, cititorilor, sa le redescoperiti.

Puteti citi toate povestile aici (selectati tab-ul cu Dobrogea si Delta Dunarii).

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>