Turism sustenabil in Egipt-wiki village la Marea RosieBlogul de vacante | Blogul de vacante

Turism sustenabil in Egipt-wiki village la Marea Rosie

Egipt inseamna mai mult decat Luxor, Hurghada, Sharm el Sheikh, Cairo; v-ati putea aventura intr-un anumit tip de comunitate de calatori, in satul wiki Aleph, care, din decembrie 2012 si-a gasit locatia, la cativa km de Marsa Alam, un oras situat pe tarmul Marii Rosii.
Red Sea turtles Derek Keats
Emy Camp este un campus circular format din 35 bungalouri. Ca si regiune, se afla langa golful Tondoba, unde este si un recif de corali, are in vecinatate o padure de mangrove, cateva lagune unde se practica si kitesurfingul, sanctuarul de camile Wadi -el Gemal si doua locuri renumite pentru diving (Elphinstone-daca vreti sa vedeti rechinii si Dolphin House pentru delfini, etc). In zona este si locul unde traiesc inca triburi indigene de origine est africana.

Se pare Emy a fost unul din primele proiecte in dezvoltarea zonei Marsa Alam, dar nu a devenit atat de popular. Proprietarul Emy pune la dispozitie bungalourile calatorilor pentru numai 100 euro pe luna. Capacitatea este intre 20-50 calatori. Locul nu este pentru oricine: si anuntul specifica-daca esti suficient de curajos sa ajungi intr-o zona aflata cam la capatul lumii, sa participi la comunitate, sa vezi stele cazatoare pe cerul clar, sa faci diving alaturi de dugongi sau delfini, sa ai experienta cu oameni care ajung aici din diverse parti ale lumii. Cateva poze puteti vedea aici

Cu siguranta este destinatia ideala pentru backpackers sau oricine vrea sa aiba o altfel de vacanta in Egipt. Puteti ajunge foarte usor, pe singurul aeroport international privat din Marsa Alam, un fost sat de pescari, care e considerat a fi avut prima mina de smaralde din lume si a fost principala sursa de smaralde pentru Imperiul Roman. Zona coastei era bogata in cupru, plumb, aur, pietre semipretioase si se presupune ca minele ar fi functionat chiar in timpul reginei Cleopatra. Peste 70 mine de aur functionau in anii 1000 BC si au stat la baza bogatiei Egiptului.
El Quseir Fort BBM Explorer
In zona se pot vizita orasul istoric El Quseir cu principala atractie, un castel otoman construit de sultanul Suleiman I in 1571 pentru a apara cel mai vechi port al Egiptului de invadatori.
Se poate ajunge cu Air Berlin (din Viena, Dusseldorf), Transavia, din Amsterdam, Neos Air din Bergamo, sau Milan, iar hotelurile par a fi destul de ieftine (18-35 eur de persoana pe noapte).
Marsa Alam rechin Derek Keats
Cum ar arata activitatile pe o saptamana in zona, puteti afla aici . Divingul printre rechini sau o tura calare prin desert ar fi cu siguranta printre preferatele mele, desi nu m-as da in laturi de la a incerca kite surfing sau una din calatoriile la Luxor sau in parcul Wadi El Gemal, aflat la numai 30 km de Marsa Alam. Desi e o provocare sa gasesti un pret bun la avion, primele cautari, pentru octombrie 2013, cu low cost via Londra sau Viena, duc la un buget de minim 500 eur pentru a ajunge in zona. Sau zburati la Cairo (Tarom afiseaza un pret de 257 eur in octombrie ) si de acolo luati un zbor local prin Egypt Air. Pentru a profita din plin, ar trebui alocate minim 2 saptamani, pentru vizitat in liniste principalele obiective turistice cat si pentru diving, plaja si relaxare.

2 thoughts on “Turism sustenabil in Egipt-wiki village la Marea Rosie

  1. Daiavedra

    Stațiunile din Peninsula Sinai sunt excelente pentru un Revelion inedit, călduros, când vrei să ciocnești șampania de Anul Nou în piscina de pe malul mării și nu tremurând de frig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>