Turism si voluntariat, explorare in TanzaniaBlogul de vacante | Blogul de vacante

Turism si voluntariat, explorare in Tanzania

Voi ati incercat vreodata sa combinati voluntariatul si calatoriile? Cand ma gandesc la voluntariat, ma gandesc la munca oferita pe gratis pentru cei mai nevoiasi decat tine, dar imi vine inca greu sa combin si sa inteleg ideea de a munci pe gratis si a plati pentru aceasta munca, in acelasi timp. Mai cred ca sumele care se vehiculeaza nu se duc neaparat catre cei care au neaparata nevoie, ci catre profiturile organizatiilor care administreaza astfel de activitati. E doar un business.

Am primit un program de voluntariat in Tanzania: dedicat tuturor celor care vor sa se implice in comunitatea din aceasta tara, ajutand familiile gazda sau participand la orice fel de activitati sociale: predat copiilor, asistenta medicala, munca la ferma, construit un orfelinat si alte astfel de activitati. Se pare ca din 2012 guvernul tanzanian a marit costul unui permis de voluntar necesar pentru locurile care organizeaza astfel de activitati de la 120 USD la 550 USD pentru 90 zile. Ei bine, mi se pare ca nu vor deloc sa ajute activitatile de voluntariat, in acest caz.
Tanzania beach FrontierOfficial
Huruma Care Development, una din asociatiile care ofera activitati de voluntariat in Tanzania, ajusteaza preturile care sa includa si pretul acestui permis (eu nu inteleg de ce e treaba voluntarului, si nu a asociatiei)-dar sa trecem peste acest mic amanunt. Durata minima a plasamentului e de doua saptamani.
Si acum sa ne uitam la preturi, cam care ar fi bugetul pentru 2 saptamani: $900; 3 saptamani: $1,200; 4 saptamani: $1,340.
Uitandu-ma pe preturi, care scad pe masura ce creste nr de saptamani, ajung la concluzia ca daca tot e sa faci voluntariat, si daca ai 2300 USD in buzunar plus taxe de viza si bilet de avion mai bine te duci 3 luni acolo ca sa ai parte de full experience. Asa, doar 2-3 saptamani, nici vacanta nu se poate numi, nici nu apuci bine sa te integrezi ca trebuie sa pleci. Nu neg ca exista destule costuri cu aceste activitati, dar mi se pare ca acestea sunt mult exagerate. Nu cred ca ai nevoie de 190 USD pe saptamana sa traiesti in Africa, poate 70 USD e mai realist.
Tanzania Dar es Salam Frontier Official
Taxele de voluntariat nu includ pretul unei vize de intrare in Tanzania, care variaza dupa nationalitate.

Alte taxe care nu sunt include in fee-ul de voluntar: 100 USD pentru pick up and drop off la aeroport (Kilimanjaro)

Daca nu aveti chef de 2 saptamani de munca, puteti participa la Cultural week, care include un scurt curs de swahili si introducere in cultura poporului tanzanian. Vor avea loc excursii in zona Arusha. Costa inca 250 USD pe langa prima saptaman de voluntariat, deci 700 USD si include 5 lectii/ore de swahili, o lectie de gatit (oare ce bucatarie si ce mananca ei-stiu ca in Maroc ma am saturasem de acelasi fel de mancare, am o banuiala ca si in Tanzania e cam la fel), excursie in orasul Arusha, excursie la Ilkidinga Cultural Tour; excursie la cascadele de langa Lake Themi. In timpul acestor excursii veti interactiona cu localnicii si veti explora stilul de viata african.

Tanzania life FrontierOfficial
Recunosc ca un program de explorare prin Africa m-ar tenta (fara partea de voluntariat), doar cea de interactiune cu localnicii, dar tind sa cred ca e cam overpriced destinatia si ca, daca nu mergi cu cineva care stie cum stau lucrurile risti sa iti depasesti cu mult bugetul.(am o colega care calatoreste des acolo, se relaxeaza cateva saptamani, a incercat mai multe tari si mi-a recomandat Ghana, printre cele mai prietenoase tari). Pe cont propriu nu prea m-as aventura in acel colt de lume, decat daca as fi foarte sigura pe sursele mele, dar pentru toate exista un inceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>