Trasee prin Iordania-variante (1)Blogul de vacante | Blogul de vacante

Trasee prin Iordania-variante (1)

Acum cativa ani planuisem o excursie in Iordania si am cerut cateva oferte de la agentiile de turism locale. Unele dintre ele mi s-au parut interesante si la un pret super bun. De exemplu, am aflat de pe un forum, de aceasta agentie care ne-a facut o cotatie de 540 USD pentru 7 nopti:

Cazare 4 nopti in Amman la hotel de trei stele cu breakfast inclus (Hillside Hotel sau Carlton)
Cazare 2 noti in Petra trei stele cu breakfast inclus (Al Anbat sau Edom)
Cazare 1 noapte in Dessah Area in cort (Al Zawaidieh Camp) cu mic dejun
– Transport cu masina A/C cu sofer vorbitor de engleza
– Toate taxele incluse la obiective plus calarie la Petra (cred ca de fapt e o plimbare cu calul)
– tur cu 4X4 in Wadi Rum
– ghizi vorbitori de engleza la toate obiectivele
Petra 1 (Esme_Vos)

Traseul propus era:
In prima zi ne-ar fi asteptat la aeroportul Queen Alia si transferat la hotelul din Amman.

Ziua 2
Dupa micul dejun, turul orasului, partea moderna a acestuia. Partea a doua a vizitei ar fi inclus Amfiteatrul, Citadela In Vechiul Testament orasul mai era cunoscut ca Rabbath Ammon si in epoca greco-romana, Philadelphia. Amman este foarte modernizat si considerat a fi cel mai cosmopolit dintre orasele lumii arabe.

Ziua 3:
Vizita oras Um Qais cunoscut in trecut ca Gadara, unul dintre cele mai stralucite orase greco-romane; vizita la Castelul Cruciatilor Ajlun (Qalat Rabadh), distanta 45 minute la nord de Amman. Castelul este construit pe un deal si vegheaza asupra intregii vai a Iordanului. La pranz se va pleca pe un drum strajuit de paduri de pini si livezi de maslini, pana la vechiul oras Jerash. Ghidul va face un tur printre strazile cu coloane, amfiteatru, biserici, temple si vechiul Forum roman.

Ziua 4:
Plecare spre sud de Amman, pentru a vizita Madaba si Muntele Nebo , care a fost un centru pentru pelerinaje de la inceputurile crestinatatii. Madaba este cunoscut pentru cele mai frumoase si fine mozaicuri din lume, incluzand faimosul mozaic al hartii Palestinei din sec. al VI-lea. Pe drumul spre Petra se ajunge si la castelul Kerak, construit in sec al XII-lea.
petra 2

Ziua 5:
Dupa micul dejun-cum altfel?:),se petrece toata ziua la Petra, Prima etapa e urcatul pe cal catre siq apoi pe jos pentru a ajunge la templul The Treasury. Ghidul local va explica istoria acestui oras, considerat cea mai mare atractie turistica din Orientul Mijlociu. Nabateenii au sculptat aceasta capitala cu piatra scoasa din muntii care inconjoara Petra. Alte monumente de vizitat: Castelul faraonului, Arcul de triumf, Amfiteatrul si Manastirea

Ziua 6:
Distanta dintre Petra si Wadi Rum este de 105 km, care va fi parcursa cu masina. Wadi Rum este cel mai mare si cel mai frumos desert din Iordania. Se va face un tur cu 4X4 si se ajunge la campingul cu corturi.
wadi rum

Ziua 7:
Dupa micul dejun si noaptea in desert, se merge la Marea Rosie, cel mai jos punct de pe pamant pentru a pluti in ape sarate si se ajunge inapoi la Amman pentru o ultima noapte.

Day 08:
Transfer la aeroport.

Ce ziceti de o saptamana in Iordania? daca gasiti si varianta ieftina de bilet de avion, o simpla simulare facuta pe Tarom afiseaza pretul de 250 eur, plecare marti, 12 martie, sosire pe 20 miercuri, Bucuresti-Amman. Sigur ca pot fi gasite si oferte mai bune, pentru cine nu e setat pe anumite date si e flexibil si prefera sa faca zborul din segmente. Si cred ca daca s-ar lua masina inchiriata, fara sofer, ati avea un buget mai decent, eu personal prefer sa am masina, e mai flexibil, decat sa stau dupa transportul in comun, mai ales in lumea araba, cand nu stii exact momentul cand vor pleca si de Inshalla ma cam feresc:); cand ai timp limitat, trebuie sa tii sub control toate elementele calatoriei, altfel risti sa pierzi avionul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>