Relaxare la clubul La CaiBlogul de vacante | Blogul de vacante

Relaxare la clubul La Cai

Pasiunea pentru cai nu m-a parasit niciodata, din pacate, datorita lipsei de timp, a trebuit sa raresc antrenamentul pe care il faceam prin 2009, cate 2-3 sedinte a cate 45 minute, pe saptamana si sa ma sui ocazional pe cai, fie cu prilejul week-end-urilor la munte, fie in vacante, fie incercand diverse oferte prin vouchere. Sportul nu e ieftin deloc si iti trebuie timp si rabdare sa ajungi sa intelegi ceva din echitatie si sa fii in stare sa controlezi un animal atat de imprevizibil.

Am luat acum cateva luni, un voucher care oferea reducere la sedintele de calarie, de la 50 la 25 ron pentru patru luni. Cu programul meu de calatorii, nu am reusit sa ajung decat aproape de terminarea ofertei; in week-end era full, asa ca am mers intr-o joi seara. Clubul se afla pe DN 1, cum treci de aeroport si pe sub podul de cale ferata, imediat pe strada din dreapta, printr-o padure,pe stanga fiind niste blocuri si terenul cu grajduri pentru cai.
Am luat cu mine o prietena din Anglia, pasionata si ea de cai si asa am ajuns amandoua in fata portilor. Inchise cu lacatul; ma rog, doar una din porti era inchisa, poarta mai mare avea un zavor care putea fi deschis, am aflat de la unul din oamenii aflati in zona.

Dupa ce am reusit mareata isprava sa intram in incinta clubului, am descoperit oameni tineri care se ocupau de cai. Tineri, adica pe la 19-21 ani. Eu ma asteptam la instructori maturi, dar mi-a placut entuziasmul celor intalniti; le-am povestit pe scurt de ce am venit, am platit, au inseuat caii, pur sange, eu am mers pe o iapa de vreo 20 ani, destul de cuminte. Cursurile se tin pe teren acoperit, de la 9 la 18.00. Nu am vazut si manejul acoperit, au specificat ca au si asa ceva; eu de obicei faceam cursuri noaptea, la un club din Otopeni, de la 7 sau 8 seara, in manej acoperit, deci mi s-a parut ciudat ca la 6 se tine ultima lectie. Pentru oamenii care lucreaza de la birou, nu prea e practic, banuiesc ca vara, fiind ziua mai lunga, se prelungeste durata.
2012-11-23 00.01.35
E liniste in zona, manejul e ferit de zgomotul de masini; mie imi era goaza inainte sa fac lectiile in manej descoperit, pentru ca aveam un cal cam nervos si se cam speria de zgomotele exterioare si de cateva ori a esuat lectia.
Acum a fost ok, prietena mea a invatat usor trap saltat si trap sezut, in lonja; mi-a marturisit ca a mers calare in Chile, pe munti, inclusiv la galop, fara sa fi stiut efectiv sa calareasca, inconstienta;dar asa am inceput si eu experienta cu caii, intai traseu lung, apoi lectii efective:)
Caii sunt bine intretinuti, au echipament nou, sei, scari, tot ce trebuie, arata bine hraniti (am vazut si un semigreu romanesc care cica ar cam musca, dar arata asa de bland dupa gratiile grajdului:); oamenii sunt responsabili si se vede ca iubesc caii si sportul, doi dintre ei am inteles ca participa la competitii de sarituri. Eu am mers mai mult sa ma relaxez, nu am vrut sa fac mare efort, dar am observat cu placere ca al meu cal mergea foarte bine si intins la trap, avea un trap usor. La galop nu m-am aventurat, inca nu ma simteam suficient de sigura pe conditia mea fizica.
2012-11-23 01.01.42
Acolo se fac antrenamente si pentru calarie de anduranta, dar inca nu m-am lamurit cum, banuiesc ca ies pe traseu, prin padure. O lectie de 45 min costa 50 ron in timpul saptamanii si 80 ron in week-end. Nu au abonamente, adica nu m-am lamurit de ce nu poti plati mai mult in avans ca sa beneficiezi de un pret mai bun pe sedinta.
E foarte ok ca zona, se ajunge usor cu masina, e relaxant si cred ca e o alternativa buna la numeroasele alte cluburi de echitatie care exista in Bucuresti. Fac si cursuri cu copii peste sase ani, tot pe cai-nu au ponei.

One thought on “Relaxare la clubul La Cai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>