Redescopera Romania - Prima zi prin Transilvania | Blogul de vacante

Redescopera Romania – Prima zi prin Transilvania

Prima zi #prinRomania a luat sfarsit la Bistrita, dupa aproape 700 km parcursi pe traseul Bucuresti – Ozun – Brasov – Lacul Sf. Ana – Miercurea Ciuc – Gheorgheni – Toplita – Bistrita.

Varianta scurta a zilei de azi a prezentat-o foarte amuzant si la obiect Bobby pe blog, haideti sa incercam sa mai adaugam detalii.

Asadar, am plecat din Bucuresti cu Bobby Voicu, Anca Bundaru si Doru Panaitescu. Ne-am reunit in formatie completa, cu echipa Petrom in Ozun, unde am incercat sa vedem castelul Zabola, dar ni s-a spus ca este proprietate privata si ca accesul e interzis. Lucru curios, dat fiind ca pe site castelul apare ca fiind spatiu de cazare… Am mers dezamagiti in Brasov si ne-am intalnit la Restaurantul Sergiana cu Cristian Mosora, care ne-a mai povestit despre Brasov si imprejurimi.

Transilvania Day 1 79

A urmat Lacul Sfanta Ana, despre care ne-a povestit Bobby, citind de pe Wikipedia informatii si legende, fiindca la fata locului nu era niciun fel de informatie. Foarte prost drumul de 17 km pana la lac, si nu am inteles de ce exista taxa de 10 ron de masina de vreme ce nu exista nicio facilitate in zona, si nici drumul nu e reparat. Nici macar o toaleta nu e pe-acolo.

Transilvania Day 1 68

Doru a venit pregatit si de o baie in lac, si am aflat cu aceasta ocazie ca lacul are o adancime maxima de 7 metri.

Am incercat sa simtim emanatiile din fisuri pentru a ne da seama daca va urma sau nu furtuna, cum scria pe Wikipedia, dar degeaba. Am plecat totusi la timp, ploaia a inceput pe drum.

Pe drum am mai trecut pe langa o biserica foarte frumoasa, cea de la Ditrau.

Transilvania Day 1 100

Drumul pana la Bistrita a fost foarte prost, poate doar cu cateva portiuni mai bune, dar cu peisaje superbe.

Transilvania Day 1 85

Am prins si un accident urat cu 15 km inainte de Bistrita, astfel ca am redescoperit stelele si constelatiile cu ajutorul lui Google Sky Map.

Nu as putea sa inchei fara sa mentionez cate lucruri am aflat in aceasta zi despre…pasari. Doru e de vina: am invatat despre berze, sorecari, soimi, huhurezi, turturele, strigi, bufnite, si alte fiinte inaripate. Daca pana acum nu dadeam nicio atentie pasarilor de pe drum sau din lanuri/pajisti, acum se pare ca am luat microbul, fiindca deja ne uitam dupa tot ce zbura prin jur si am si fotografiat unele din ele. Doru a reusit sa surprinda mai multe, asteptam pozele lui.

Transilvania Day 1 105

Si Anca a scris un rezumat al primei zile, alaturi de care a publicat o serie de fotografii.

Astazi ne pregatim pentru a doua zi – plecam spre Satu Mare si ne pregatim sa vizitam multe obiective, printre care Cimitirul de la Sapanta, memorialul de la Sighet si Manastirea Barsana.

Va reamintim ca ne puteti urmari pe conturile personale – Bobby, Anca, Doru, eu, pe Twitter – hashtag-ul #prinRomania si Facebook:

@LaDrumInRomania (twitter)
@PetromRO (twitter)
Petrom Romania (Facebook)
Contul YouTube al Petrom

6 thoughts on “Redescopera Romania – Prima zi prin Transilvania

  1. Pingback: Tweets that mention Blogul de vacante » Blog Archive » Redescopera Romania – Prima zi prin Transilvania -- Topsy.com

  2. Pingback: #prinRomania – Lacul Sfanta Ana si un curs intensiv « Anca Bundaru : Blog de dat cu capul

  3. Pingback: Marketeer.ro – digital marketing pioneer » Hoinarind prin Transilvania – etapa 1

  4. Pingback: Redescopera Romania: povesti din Transilvania » Blogul lui Bobby Voicu – alpha beta version

  5. Sorina

    Fie ca anul nou sa-ti aduca mai multe zambete decat impotriviri, mai multe reusite decat infrangeri si mai multe impliniri decat te-ai gandit vreodata. LA MULTI ANI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>