Redescopera Romania – Prima zi prin DobrogeaBlogul de vacante | Blogul de vacante

Redescopera Romania – Prima zi prin Dobrogea

A inceput prima zi de aventuri prin Romania, mai precis Dobrogea. Dupa o prima oprire la Petrom si incarcat bateriile si stomacul, neuronii, ne-am imbracat cu tricourile de recunoastere si dusi am fost. Prima parte a drumului, linistit, am parcurs-o pe A2, pana la Slobozia.

Prima oprire, Capidava. E prima mea iesire cand stau in spate si nu conduc, o ipostaza inedita… Am iesit de pe autostrada si am luat-o spre Cernavoda. Am plecat de la 7, la 9 am luat-o deja spre Cernavoda. Drumul e putin cam bombardat spre cetate. Capidava e o cetate in gen Adamclisi, cateva ziduri, fara intrare, o liniste perfecta.

Dobrogea Day 1 038

M-as fi intins o patura pe iarba si as fi ramas cateva ore bune, dar nu se poate. Pornim din nou la drum. Urmatoarea oprire, Macin.

Am oprit in satul Greci, pentru o experienta de flying kites. Cu ajutorul lui Augustin, surpriza facuta de Doru Panaitescu a reusit. Ne-am amuzat, incercand sa ridicam in aer zmeiele aduse celor 17 participanti. A fost foarte frumos. Inca o prima experienta, reusita. Nimic nu se compara cu alergatul pe coclauri si incercand sa tii zmeul cat mai mult si cat mai sus.

Dobrogea Day 1 152

Ah, poate doar galopul, locurile sunt superbe pentru alergat liber pe cai. S-ar putea face in zona o pensiune cu echitatie, parapanta, kiting. Daca vreti liniste totala, Greci e unul din locurile (si imprejurimile lui) unde trebuie sa ajungeti.

De mancat, la popas Angelo, la intersectia dintre Greci si drumul spre Horia, Constanta, venind dinspre Macin. De remarcat ca nu prea intalnim benzinarii in zona, sau locuri de mancat. Deci, in 7 ore am reusit sa facem doua lucruri -am vizitat Capidava, ne-am plimbat pe drumurile Dobrogei, am inaltat zmeie.

Dupa masa, pe la 4, ne-am impartit in doua grupe-una s-a dus sa viziteze Niculitel, cealalta Noviodunum si Dinogetia. Niste cetati cu potential neexplorat, la fel si Capidava.

Pe drumul spre Tulcea am facut un ocol, si am mers pe un drum frumos, de-a lungul Dunarii, prin Somova.

Penultima oprire a fost la Monumentul eroilor din Tulcea. Frumos parculetul, program 6-21.

Dobrogea Day 1 009

Ultima oprire, hotel Delta. Si restaurantul Republica pe vapor, in port.

Asa se termina prima zi, 07-23.50 din excursia prin Dobrogea.

Au mai scris despre prima zi Iulia Iyli, Anca Bundaru si Roxana si Alex Farca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>