Pensiunea ATRA Doftana demareaza proiecte de implicare socialaBlogul de vacante | Blogul de vacante

Pensiunea ATRA Doftana demareaza proiecte de implicare sociala

Premiata in 2011 de catre Anuala de Arhitectura cu  Premiul secţiunii arhitectură, categoria social-culturale, ATRA DOFTANA a continuat traseul unei locatii de exceptie prin initiative de promovare a unor evenimente cultural-sociale de inalta clasa, precum expozitii de arta contemporana si colaborari cu Societe Gourmet. In prezent, ATRA Doftana face eforturi de a se implica in proiectele de promovare a zonei turistice Valea Doftanei.

“Cand am ales locatia pentru aceasta pensiune ca factori determinanti au cantarit frumusetea zonei si potentialul turistic al Vaii Doftane. Am crezut si atunci, si la fel avem si acum convingerea, ca Valea Doftanei este o gura de rai, inca neexploatata, cu un potential substantial,” declara Emil Munteanu, Managing Partner, ATRA Doftana.

Atra-1

Valea Doftanei are, in primul rand, avantajul unui acces rapid, fiind localizata la numai o ora si jumatate de Bucuresti, constituind o alternativa la destinatiile aglomerate de pe Valea Prahovei. Beneficiind de panorama lacului de acumulare Paltinu, atingand altitudini de aproape 1300m in Pasul Predelus, cu o rezervatie de brad la Glodeasa, Valea Doftanei se incadreaza in una din cele mai dorite tipuri destinatii de vacanta, respectiv in categoria locatiilor montane insotite de existenta unei ape.

Cei mai multi dintre potentialii turisti asociaza Valea Doftanei cu “inchisoarea comunista”. In fapt, Penitenciarul Doftana este o piesa de istorie, de pe vremea lui Carol I, si – chiar daca astazi se cheama Muzeul Penitenciar Doftana – situl este inchis vizitarii si nu se afla pe lista obiectivelor patrimoniului cultural al României, fapt care ar putea fi indreptat printr-o realibilitare.

Sarbatoarea cascavelei are loc traditional in luna septembrie si pana in prezent a avut caracter local restrans. Cascaveaua, realizata integral ecologic, este unul din produsele tradionale romanesti si ‘marca’ Vaii Doftanei, un cas nefermentat, nici dulce, nici sarat, nici branza, nici cascaval, cu aroma de flori de camp si catina.

In afara de peisajele superbe, drumul inedit prin defileul sapat in conglomerate dure, de posibilitatile de petrecere activa a timpului liber (mountain-bike, pescuit sportiv etc), zona ofera in plus si o serie de atractii turistice, muzee interesante pentru iubitorii de istorie: Castelul Micul Trianon din Floresti si la Castelul Iulia Hasdeu din Campina, muzeul memorial Nicolae Grigorescu sunt practic pe drum spre Valea Doftanei.

“In tot ce am realizat pana acum am cautat excelenta: arhitectura, servicii, restaurant. Dorim, la acelasi nivel, sa ne implicam in proiectele locale de promovare si, in masura in care autoritatile locale ne vor permite, vrem sa contribuim activ la cresterea zonei. Sunt o serie de proiecte la care ne-am gandit si care ar permite o mai buna vizibilitate a Vaii Doftanei. Promovarea rezervatiei de narcise sau a Parcului Natural Glodeasa, promovarea Sarbatorii Cascavelei, un portal dedicat zonei, ar fi doar cateva din oportunitatile existente. Actiuni sportive sau de ecologizare pot, de asemenea, sa ajute pe viitor la cresterea zonei,” declara EMIL Munteanu, Managing Partner, ATRA Doftana.

Atra-2

In cifre, Valea Doftanei apare cu 17 unitati de cazare omologate si inregistrate, din care majoritatea cu 3 stele + si preturi extrem de atractive fata de alte statiuni montane mai mediatizate si, implicit, mai aglomerate. Autoritatile estimeaza un potential de 400 de locuri de cazare in regim agroturistic in gospodariile actuale.

[Sursa: ATRA Doftana]

One thought on “Pensiunea ATRA Doftana demareaza proiecte de implicare sociala

 1. vali

  Buna ziua!
  Apropode „cum e primavara” acolo?Va spun eu am fost „acolo” in luna Martie si am avut parte de un sejur extraordinar!!Din 2 zile am stat numai 1 si numai datorita faptului ca era deja prea tarziu ca sa imi gasesc alta cazare sau sa plec acasa.
  Pe scurt:
  -beneficiile din oferta de pe site nu coespund la fata locului, propietarul in urma recenziilor mele raspunzandu mi ca trebuia ca eu sa cer de la receptie ceea ce nu am gasit in camera(halate,papuci,cosmetice) adica ne au facut „o favoare” ca ne au prmit la pensiunea lor in conditiile in care facusem rezervare de 2-3 saptamani inainte si eram numai 2 persoane in pensiune;
  – caldura in camere cat de cat receptionerul avertizandu ne inca de la prezentarea camerei sa nu umblam la caldura ca este pe maxim,caldura in dinning room inexistenta propietarul mi a replicat ca trebuia sa ne mutam mai aprioape de semineu in conditiile in care nu era nici un foc in semineu(grosolanie crasa) iar incaperea dispunea de incalzire centralizata dar a fost inchisa(presupun ca faceau economie)
  -mancarea gatita la pranz nu se compara calitativ cu cea pregatita seara, meniul afista pe site nu se regaseste in teren(mai putine feluri mult mai putine)
  -chiuveta stricata,rugina pe suportul de hartie,pe scurgerea de la dus
  -si culmea dl Razvan propietarul mai are si tupeul sa spuna ca nu intelege de ce nu am acceptat conditiile de cazare si de ce am facut plangere la Protectia Consumatorului PH.Adica pe banii mei sa accept asemenea servicii si sa nu protestez.Degeaba a ridicat acea pensiune de xx euro daca nu stie sa managerieze(apropo managerea era la Bucuresti si nu la locatie ..)
  In fine recomandarea mea este EVITATI !!!!fara rautate o spun dar in conditiile in care acest dl Razvan mai are si tupeul grosier sa ma ” invite” sa ma asez langa semineu FARA FOC ca sa ma incalzesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>