Idei de vacanta? Sri LankaBlogul de vacante | Blogul de vacante

Idei de vacanta? Sri Lanka

De curand am primit o propunere de oferta de o saptamana pentru Sri Lanka. Luasem legatura cu proprietarul agentiei pentru un alt proiect, din cand imi cand imi trimite update-uri pentru tururile organizate. Desi nu face parte din planurile mele de calatorie in viitorul apropiat, teritoriul mi se pare suficient de exotic si turul propus destul de complex pentru a-i acorda atentie.
In primul rand cum ajungi? Puteti afla niste sfaturi foarte utile pe aceste site-uri.

Deci ce ne rezerva un tur organizat cu agentie locala?
Prima zi: Sosire la aeroportul Katunayake Bandaranaike International. Agentia va asteapta cu sofer si acorda toata asistenta de care e nevoie si va face transferul la Habarana Cinnamon lodge hotel (deluxe room).
In drum se viziteaza Orfelinatul elefantilor din Pinnawala; acesta e situat in NE orasului Kegalla, intre capitala comerciala, Colombo si capitala veche Kandy. In orfelinat sunt aproximativ 84 elefanti adulti si pui, protejati. Intre orele 9.15-9.30 cand este ora de mancare pentru ei, puteti face cateva poze. Dupa cateva ore petrecute pentru a socializa cu pachidermele, va indreptati spre hotel, pentru cina si relaxare.
Sigiryia
A doua zi:
Vizita Sigiriya, patrimoniu UNESCO “Muntele leilor”, dimineata. Sigiriya e situat la 170 km de Colombo. In parte palat de placeri hedonistice, in parte fortareata, si complex sacru, Sigiriya este unul dintre site-urile cele mai vizitate si considerat a fi unul dintre cele mai vechi atractii turistice din lume.
Site-ul consta in gradini cu piscine simetrice, canale si fantani din care inca tasneste apa dupa 1500 ani, si fresce foarte bine conservate plus scara leilor care permite accesul in varf de unde panorama asupra junglei este superba. Intrarea costa 30 usd si dureaza 3.5-4 ore.

Ziua trei
Vizita in orasul Dambulla, renumit pentru templul sau din pestera, construit de regele Valagambahu in secolul 1 AD, in semn de recunostinta pentru ca a gasit adapost cand a fugit de invadatorii indieni. Pesterile sunt acoperite cu fresce care descriu scene religioase. In mijlocul pesterilor sunt sute de statui ale lui Buddha, multe sapate in stanca dintre care cea mai lunga are 15 m. In drum spre Kandy se va vizita, in Matale, o plantatie de condimente, scortisoara, piper, nucsoara. Se va vizita fabrica Batik . Se continua drumul spre Kandy si cazare in hotelul Amaya hills (deluxe room )/ Earls Regency.
sri Lanka
Ziua 4:
Kandy este situat in centrul insulei si recunoscut ca si capitala culturala a tarii si patrimoniu UNESCO. Seara se poate urmari un show traditional de dans; se va vizita Templul Dintele Sfant, care adaposteste o relicva a dintelui lui Buddha si e considerat cel mai sfant templu din Sri Lanka.
Sri Lanka Templul  Dintelui S J Pinkney
Ziua 5
Vizita Gradina Botanica din Peradeniya
Royal Botanical Garden in Peradeniya este cea mai frumoasa din Sri Lanka. Se spune ca britanicii au folosit gradinile pentru a planta copaci care nu cresteau in gradinile Kew. Aici au fost testate pentru prima data culturi exotice: cafea, ceai, nucsoara, cauciuc, chinina; pe drumul spre Nuwaraeliya se viziteaza fabrica de ceai.

Nuwaraeliya, care inseamna orasul luminii, este situat in centrul insulei si are un climat temperat, localizat la altitudinea de 1,868 m si e considerata cea mai importanta locatie pentru productia de ceai de pe insula. Pidurutalagala, cel mai inalt munte din Sri Lanka, este in apropiere.
Orasul a fost fondat de Samuel Baker, descoperitorul Lacului Albert si exploratorul fluviului Nil din 1846. Nuwara Eliya, denumita Mica Anglie in trecut, era un resort unde colonialistii britanici se puteau bucura de activitatile favorite: vanatoare de elefanti, polo, golf si cricket.
Sri Lanka cascada kandy Joseph A Ferris
Ziua 6:
Zi de relaxare. Se poate vizita templul hindus Sita Amman, Gregory’s lake. Cazare la Grand hotel.

Ziua 7:
Vizita capitala Colombo. Se viziteaza Cladirea Millers, Muzeul Erei olandeze, fosta resedinta a guvernatorului olandez.
Cinnamon Gardens este locatia unde acum un secol erau plantatii de scortisoara. Astazi contine strazi elegante si cladiri impunatoare, resedinte ale cetatenilor bogati, cel mai mare parc al orasului, muzee si galerii de shopping.
Se mai pot vizita: Gangaramaya Temple, BMICH (Bandaranaike memorial international conference hall), Piata Independentei
Cazare in hotelul Negombo Paradise.
Se include in pretul de 1093 USD, cazare 7 nopti, mic dejun, masina cu sofer vorbitor de engleza (si ghid in acelasi timp).
Daca reusiti sa gasiti si un avion pana in 450 euro, via Istanbul, bugetul va duce in 1300 eur fara bani de cheltuit pentru o saptamana). Si daca mai puneti inca 300 eur minim pentru expenses, ajungeti lejer la 1700 euro; puteti negocia cu agentia, sigur ar putea lasa macar 10% mai jos; daca va incumetati sa mergeti pe cont propriu, tara e ieftina, (si la cazare, si la mancare, si daca negociati la sange, cred ca iesiti mai ieftin; singura necunoscuta e cu cat gasiti biletul de avion pana in Colombo)
Puteti face o comparatie cu aceasta oferta
Foarte interesant acest articol despre o vacanta de 10 zile in Sri Lanka. Deci, cine e tentat?:)

One thought on “Idei de vacanta? Sri Lanka

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>