Cum te distrezi in Aventura Parc? | Blogul de vacante

Cum te distrezi in Aventura Parc?

Auzisem de la niste prieteni de parcurile tematice de aventuri si muream de curiozitate sa vad cum este si ce faci mai exact acolo.

Am ales sa incerc Parc Aventura de langa Bucuresti, care promite „distractie si sport in padure pentru toata familia”, si despre care am aflat ca e „primul parc de aventuri in natura din Romania care a propus escalada in copaci printre activitatile sportive desfasurate in padure”.

Parcul este amplasat pe drumul vechi spre Ploiesti, la cativa km de la iesirea din Crevedia. Ca timp, din Bucuresti faci cam o ora pana acolo. De la drumul principal, pe dreapta se observa un panou cu insemnul Aventura Parc, apoi mai mergi cativa metri pe un drum de tara si ai ajuns.

IMAG0007

Parcul e condus cu resurse minime si chiar am fost dezamagiti la intrare, caci nu ne lamuream ce se poate face acolo. Dupa cateva minute am dat de trasee. Albastru, verde, rosu, in ordinea dificultatii. In jur o puzderie de copii, de diverse nationalitati, care se agitau prin copaci. Doi instructori ne-au asigurat harnasamentul, plus instructajul de rigoare.

Regula de baza este sa te asiguri intotdeauna sa nu cazi. Traseele sunt de dificultate medie, desi recunosc ca am fost doar pe cel albastru, deoarece obosisem. Am vazut copii la 6 ani care faceau traseul verde si un bunic care terminase traseul rosu, adica cel mai dificil. Inaltimea e la 1-1.50 metri si trebuie sa te folosesti de forta si echilibru ca sa treci pe toate scarile, plasele, tirolianele amplasate intre copaci.

av parc 12 [1600x1200]

Recunosc ca e distractiv si ai parte de adrenalina, dar trebuie sa ai un pic de conditie fizica si sa fi mancat inainte, caci iti consuma resursele, cataratul in copaci. Cred ca mi-a luat in jur de 30 minute sa termin un traseu. Daca iti pierzi echilibrul, ramai agatat in harnasament, deci riscurile de accident sunt nule daca respecti regula de baza: mereu sa te asiguri.

Mi-ar fi placut ca parcul sa fi avut si un teren de paintball si de echitatie in zona, ar fi completat ideea de parc de aventura. In rest acolo pentru copii mai gasiti castele gonflabile, minigolf, teren de baschet, teren de fotbal si mese de pingpong.

Pe ansamblu mi se pare o ocazie buna de distractie in familie si se pare ca cei mai incantati sunt copiii. Dar cum in fiecare om mare exista un copil, va recomand sa incercati. Cu ocazia asta descoperiti si daca aveti rau de inaltime.

Tarifele de acces sunt 30 ron pt copii si 50 ron adulti – gasiti mai multe detalii pe site-ul Aventura Parc. Sunati inainte daca sunteti grup mai mare de 10 persoane, veti beneficia de discount.

3 thoughts on “Cum te distrezi in Aventura Parc?

  1. dana

    O idee excelenta de ati petrece o zi de weekend in natura. Nu am auzit de acest parc ca l-as fi vizitat de siguranta. Ce-i drept, sunt din provincie si ajung mai greu vestile la noi, dar ar fi meritat un drum pana la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>