Castelele de pe Valea Loirei, partea a douaBlogul de vacante | Blogul de vacante

Castelele de pe Valea Loirei, partea a doua

Castle_of_Cheverny_04

In prima parte v-am povestit despre castelele Chambord si Amboise. Calatoria a continuat cu vizitarea castelului Cheverny, aflat la 20 km de Chambord. Castelul a fost construit intre 1620 si 1634, fiind finalizat de Henri Hurault, Conte de Cheverny; ce te frapeaza la acest castel este albeata zidurilor care contrasteaza extraordinar cu verdele peluzelor care il inconjoara.

Piatra din care este construit are denumirea Bourre, ea devenind mai alba si mai dura odata cu trecerea timpului. Unitatea stilului de la Cheverny reprezinta un exemplu real al tranzitiei de la Renastere la Clasicism.

M-a surprins sala trofeelor, care contine peste 2000 coarne de cerb, avand datat anul vanatorii si locatia; cateva trofee erau din Romania. Actualii proprietari inca mai organizeaza partide de vanatoare la castel. Acesta a apartinut aceleiasi familii, Hurault, de la bun inceput, ceea ce a ajutat la pastrarea lui in stare intacta.

Mai multe despre castel puteti afla aici

Daca va intereseaza cum sunt hraniti cainii de vanatoare, un spectacol de urmarit

Ultimul castel vizitat a fost Chenonceau. Se spune despre el ca ar fi cel mai romantic castel din Franta. A fost construit de catre sotii Thomas si Catherine Bohier pe fundatiile unui conac si ale unei mori.
In 1524-1526 ambii soti au murit si castelul a fost expropriat in 1533 in favoarea regelui Francisc I. La castel se organizau partide de vanatoare, baluri.

chen 10

Diane de Poitiers a primit cadou acest cadou de la Henric al II-lea, fiul lui Francisc I. La moartea acestuia, Catherine de Medicis, sotia lui Henric, a alungat-o pe Diana de la castel, dandu-i in schimb castelul Chaumont.

Castelul a devenit spital militar in timpul primului razboi mondial. Proprietarii actuali sunt famila Menier, comercianti de ciocolata.

Castelul este construit pe malul raului Cher. Peste rau a fost construit un pod pentru ca Diane de Poitiers sa poate pleca mai usor la vanatoare.

Nu ratati Muzeul figurilor de ceara care, desi micut, are un farmec aparte. Ai impresia ca esti transportat inapoi in timp cand te plimbi prin el.

Mai multe informatii gasiti aici.

Puteti vizita virtual castelul aici.

In 2 zile am vizitat 4 castele, ne-am relaxat si am plecat cu dorinta de a vizita mai multe: Azay le Rideau, Saumur, Chaumont, Chinon, Gien. Ca sa va faceti o imagine completa a zonei, este ideal sa va alocati 6-7 zile. Cele 2 zile pe care le-am petrecut pe Valea Loirei ne-au oferit doar un quick preview a acestei regiuni superbe.

Voi ce ati vazut de pe Valea Loirei, ce v-a impresionat?

One thought on “Castelele de pe Valea Loirei, partea a doua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>