Despre proiect | Blogul de vacante

Despre proiect

Cine suntem?

Gabi

GabiSunt pasionata de calatorii si de a descoperi locuri noi, asa ca abia astept sa vina weekendul ca sa mai incerc o noua destinatie. Prietenii spun despre mine ca sunt maniaca in ale planificarii, si chiar cred ca e nevoie de asta ca sa reusesti in viata; totusi sunt prima care e cu mana ridicata cand e vorba de o excursie sau o actiune spontana :) Imi place marea, am ca hobby fotografia, ador filmele de desene animate si imi place sa fiu la curent cu ce se intampla in industria auto (si mai ales cu brandul meu preferat, Audi). Motto-ul meu este un vers al celor de la Stratovarius – „Forever is today, so don’t delay!”  :)


Oana

Oana

Imi place sa calatoresc, sa explorez teritorii noi,  sa ma aventurez in locuri necunoscute si sa intalnesc oameni noi, care sa ma inspire in cautarile mele. Sunt pasionata de cai si echitatie si iubesc  provocarea de a stapani un animal care se enerveaza cand nu te astepti. Calatoresc mult, conduc cateva mii de km lunar, ma caracterizeaza nevoia de libertate, de outdoor activities, de a trai viata ca o aventura; Cred ca poti crea o aventura din orice, daca dai libertate imaginatiei. Motto: „Explore, play, work and have fun doing it!”

Ne-am decis sa incepem acest proiect pentru ca dupa cum ati putut citi in descrierile noastre, ne place foarte mult sa calatorim si sa vedem locuri noi, si ne dorim sa impartasim din experientele noastre de travel. Am observat ca de fiecare data documentarea si planificarea contribuie la reusita unei vacante. In plus, am observat cazuri in care multi prieteni care au fost in aceleasi locuri ca noi nu s-au distrat fiindca n-au avut informatiile de baza. Bineinteles ca nu recomandam planificare 100%, elementele de spontaneitate sunt binevenite, dar cu cat destinatia e mai exotica sau ‘unlike expected’, cu atat riscurile sunt mai mari sa apara diverse lucruri neprevazute care sa atenteze la reusita vacantei.

In plus, ce recomandam noi e interactiunea cu oamenii locului, in masura in care acest lucru e posibil. Ni se pare ca o vacanta e cu atat mai rewarding cu cat la fata locului interactionezi cu localnicii, care te pot ajuta sa vezi lumea lor cu alti ochi decat ai unui simplu turist care penduleaza de exemplu intre hotel-plaja si restaurant.

Va prezentam aici excursiile pe care le-am facut fie impreuna, fie cu alte ocazii, fiecare pe cont propriu.

Incercam sa va oferim ajutor in planificarea vacantelor, sa va oferim o estimare a costurilor pentru fiecare calatorie (mai putin costuri cu combustibil), sa va oferim detalii despre mijloace de transport si cazare existente si obiective turistice, ca sa bifati cat mai multe din ce merita vazut/facut. Ne dorim ca toata lumea sa se bucure de vacante frumoase si cat mai reusite, pentru ca dupa parerea noastra vacantele, ca si hobby-urile, te scot din ritmul cotidian, iti dau feelingul de libertate, te imbogatesc si iti ofera o noua perspectiva asupra vietii.

Ne dam seama ca preferintele noastre influenteaza modul de relatare si recomandarile, dar promitem sa prezentam si aspectele pozitive, si pe cele negative. De obicei ne impartim cam asa: Gabi – cu chestiile pozitive, Oana – cu reviewurile negative.

Inca ceva, punctul de plecare pentru excursiile/vacantele noastre e Bucurestiul. Asadar pentru o excursie de weekend cu masina am avut in vedere destinatii aflate cam la 5-6 ore de Bucuresti, aflate in Romania si Bulgaria. Si inca ceva – noi lucram – deci am luat in calcul ori plecari vineri seara dupa 18-19, ori sambata dimineata.

Va asteptam alaturi de noi cu comentarii si sugestii. Puteti sa ne propuneti chiar voi destinatia de vacanta pe care vreti s-o documentam si s-o punem in practica, atata timp cat poate fi realizata in decursul unui weekend.

Pe langa relatarile noastre, vrem sa aducem si prieteni pe blog care sa ne ne impartaseasca experientele lor despre vacante. Si voi puteti participa cu Guest Post-uri!

Ne puteti contacta la contact [at] bloguldevacante [punct] ro

Disclaimer: Noua ne place romgleza :) Si inca ceva, acceptam doar comentarii la obiect.

Dar gata cu vorbaraia, sa trecem la fapte! :)

2 thoughts on “Despre proiect

  1. Pingback: Blogul Cristinei Bazavan

  2. Pingback: Romanesc la Bran – ziua II | Jinfo tours - obiective turistice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>