A patra zi prin Redescopera Romania – Dobrogea 2011 – Delta DunariiBlogul de vacante | Blogul de vacante

A patra zi prin Redescopera Romania – Dobrogea 2011 – Delta Dunarii

Suntem in sfarsit in Delta, in cadrul proiectului Redescopera Romania. Dupa o traversare scurta cu bacul a bratului Sf. Gheorghe la Nufarul si o repriza de off-road printre lanuri de floarea soarelui, am ajuns la Vulturu – Pensiunea Harttas, punctul de plecare pentru incursiunile pe canalele Dunarii.

IMG_1366

Pentru multi dintre cei participanti a fost prima descoperire a Deltei, si ca sa prindem curaj sa ne aventuram, inainte de plecare ne-am ‘familiarizat’ cu apa, si am ales ca decor pentru fotografia de grup – piscina din curtea pensiunii.

Share photos on twitter with Twitpic

Desigur ca nu puteam rata si botezul gastronomic al Deltei : borsul de peste traditional, cu sturion, stiuca si somn, urmat de somn pane si cartofi la cuptor.

IMG_1394

Apoi, timp de circa cinci ore ne-am plimbat pe canalele Deltei, am admirat peisajele incredibile si ne-am bucurat de senzatiile de libertate si de liniste pe care ti le inspira Delta.

IMG_1496

Dupa fiecare curba se ivesc noi peisaje, alta vegetatie, si alte pasari zboara speriate din frunzisuri : dintr-o multitudine de pasari necunoscute, am reperat cateva egrete, lisite, cormorani, cateva lebede si berze. In Delta timpul se comprima, auzi doar zgomotul salupei care loveste apa si esti atent la ceea ce se petrece in jurul tau : un sarpe de apa traverseaza apa spre barca, un stol de lisite se inalta greoaie de pe ochiurile de iarba din apa, un pui de lebada se ascunde in stufaris si dispare privirii.

Salupa alearga catre un alt loc, si inca unul : acum sunt multe pasari, dincolo sunt intinderi mari de apa, mai departe canalele se ingusteaza, vegetatia este mai deasa, apoi o curba si ajungem intr-o « intersectie » a apelor, dar fara semafoare, de unde admiram apusul.

IMG_1538

Am fi stat acolo macar o ora sa admiram maretia naturii, dar trebuie sa revenim la pensiune, caci se intuneca. Dar maine e o noua zi, pe care din fericire o vom petrece tot in Delta, tot pe canale, pentru a mai experimenta o portie de libertate si liniste.

Puteti citi toate povestile aici (selectati tab-ul cu Dobrogea si Delta Dunarii). Pentru a fi la curent cu aventurile noastre urmariti-ne pe Twitter pe hashtag-ul .
#dinRomania

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>