A doua zi din Redescopera Romania – Dobrogea 2011Blogul de vacante | Blogul de vacante

A doua zi din Redescopera Romania – Dobrogea 2011

Sau ce poti face intr-o zi de 15 august in orasul Constanta daca nu vrei sa mergi la plaja.

In primul rand, daca e 15 august inseamna ca e Ziua Marinei, si deja iti poti ocupa jumatate de zi cu participarea la festivitati. Anul acesta au inceput la 10 si a fost foarte aglomerat, probabil ca cei cu priveliste buna la teatrul de operatiuni s-au instalat acolo dis de dimineata. Daca ajungi mai tarziu mai ai totusi o sansa sa vezi ceva daca esti inalt, sau daca esti copil si stai pe umerii parintilor. Altfel, vezi doar o bucatica din mare, cateva nave situate departe in larg si doar auzi ce se intampla.

Ziua Marinei

Noi am incercat sa testam cateva locuri inalte de unde sa putem urmari desfasurarea evenimentelor, si am prins cateva franturi de demonstratii, cat sa intelegem ca se simula un razboi pe apa si in aer, in care erau implicate avioane, elicoptere, cuirasate si scafandri.

Caldura excesiva ne-a facut sa ne indreptam apoi spre Muzeul de Istorie si Arheologie Constanta, care merita vizitat. Cel mai mult ne-a placut Sala Tezaurului de la parter, care gazduieste colectii de exponate deosebite, bijuterii, sculpturi, obiecte de ceramica si de sticla, amfore.

IMG_1048

Dupa amiaza a fost dedicata Delfinariului, care de fapt inseamna Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii. Desigur ca atractia principala o reprezinta delfinii Cheng Cheng, Peipei si Ni-Ni, precum si leul de mare John, dar pe langa acestea mai sunt de bifat Planetariul, Expozitia de pasari exotice, Expozitia de flori de mina, Micro-Delta (microrezervaţie pe o suprafata de aproximativ 6 hectare, realizata cu scopul de a oferi vizitatorilor o imagine cat mai complexa asupra naturii din Delta Dunarii).

Delfinariu

Cei trei delfini adusi din China au in jur de un an si jumatate de captivitate, si invata continuu tot felul de exercitii. Astazi au sarit in tandem, au sarit la trambulina pentru a prinde pestele din mana dresorilor, s-au jucat cu mingea, au aplaudat, au facut pluta, si chiar au ‘esuat’ pentru cateva secunde.

La Planetariu ne-am adus aminte de numele constelatiilor si pozitia lor pe cer, si am aflat si legendele asociate cu unele din cele mai importante corpuri ceresti care lumineaza noapte de noapte.

Am ales sa incheiem ziua, la o terasa racoroasa, dar celor care mai au energie sa exploreze orasul dupa o zi fierbinte , le recomandam o plimbare pe faleza si la Acvariu.

Maine pornim spre Tulcea, si  Micro-Delta ne-a oferit un ‘sneak preview’ a ceea ce urmeaza in zilele urmatoare, cand vom experimenta pe viu atmosfera si viata in Delta.

Puteti citi toate povestile aici (selectati tab-ul cu Dobrogea si Delta Dunarii).

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>