10 destinatii de vacanta din RomaniaBlogul de vacante | Blogul de vacante

10 destinatii de vacanta din Romania

Este vremea vacantelor, si cum intreaga echipa #dinRomania se gandeste la recomandari de calatorie, ne alaturam si noi initiativei si va prezentam cateva din locurile noastre preferate din tara.

Sunt foarte multe locuri frumoase care merita vizitate, asa ca un Top 10 e destul de greu de realizat, mai ales ca noi am vazut o mare parte din tara in perindarile pe cont propriu si in cadrul proiectului Redescopera Romania.

Inainte de a trece la lista, le reamintim celor care vor sa descopere frumusetile acestei tari, sa exploreze locuri noi, sa se bucure de peisajele pitoresti, dar si sa descopere o particica de istorie, sa se inspire in calatoriile lor si din lista obiectivelor turistice din harta Redescopera Romania.

Si acum iata preferintele noastre, intr-un traseu oarecum geografic, din Moldova, spre Maramures, Transilvania, apoi coborand spre Muntenia si terminand cu Dobrogea:

Cetatea Neamtului

Ne-a surprins placut pentru ca a fost renovata foarte bine, si te transpune fara sa vrei in urma cu sute de ani, prin cum arata si prin povestile pe care le spune. Iar privelistea spre Valea Ozanei este uluitoare.

cetate neamt

Foto: Panoramio

Piatra Neamt

Noua ne place mult, pentru peisajele superbe, pentru panorama de la Bisericani, plimbarea cu telegondola, aerul si privelistea de pe muntele Cozla, orasul curat, elegant si ingrijit, si Lacul Cuiejdel aflat la cativa km distanta, o fosta padure scufundata.

piatra neamt

Lacul si barajul Colibita

Un peisaj de vis, cu coline impadurile, pasuni si fanete pline de flori, aer curat si o liniste ireala.

colibita

Salina Turda

Pentru mixul dintre lucrarea naturii si amenajarea plina de modernitate realizata de mana omului, si activitatile recreative si binefacatoare pe care le puteti practica in salina.

salina turda

Complexul arheologic Porolissum

porolissum

Sarmisegetuza dacica

O zona plina de istorie si spiritualitate, o reintoarcere in vremea strabunilor geto-daci. Un loc unde ar trebui sa ajunga fiecare roman macar o data in viata.

sarmisegetuza-regia

Foto: Traveller in Romania

Transfagarasan si Balea Lac

Transfagarasanul pentru frumusetea traseului, Balea Lac pentru aer si pentru culoarea deosebita pe care o are lacul. Nu recomandam sa mergeti pe Transfagarasan in weekend, este foarte aglomerat si plin de turisti care fac gratare pe marginea soselei.

transfagarasan

Muzeul Golesti

Conacul arata superb, la fel si gradinile, si in plus exista acolo un Muzeu unic al Pomiculturii si Viticulturii, si-un Muzeu al Satului intins pe 3 hectare, presarate cu meri si pruni.

golesti

Cetatea Enisala

Fortareata misterioasa care ofera o panorama superba asupra lacurilor Razim si Babadag.

enisala

Cheile Dobrogei

Forme fascinante de relief si locuri tocmai bune de tras cu arcul.

cheile dobrogei

Lista initiala era mult mai lunga si includea si Pestera Ursilor, Durau, Cetatea Libida, Cetatea Sucevei, Muzeul ASTRA din Sibiu, dar despre toate astea si altele, pe care nu le-am vazut inca (de ex. Transalpina), poate intr-un viitor top extins.

Puteti gasi surse de inspiratie si in listele celorlalti participanti la proiectul #dinromania.

Vacanta frumoasa!

One thought on “10 destinatii de vacanta din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>